Back to All Events

REMINIZENZ


  • Galerie Martin Van Blerk 28 Mechelsesteenweg Antwerpen, Vlaanderen, 2018 Belgium (map)

REMINISZENZ #2
27 augustus 2016 - 4 september 2016.


Van 27 augustus tot en met 4 september brengt Nico Vaerewijck samen met gastkunstenaar Gert Scheerlinck de tentoonstelling Reminiszenz. Vaerewijck breidt hiermee een verlengstuk aan zijn eerdere solo, afgelopen jaar, in Keulen en gaat met zijn meest recente werken nog een stap verder in de transformatie van zijn bronnen. De beeldtaal wordt nog meer uitgepuurd tot een sterk abstraherend geheel, waardoor er meer ruimte ontstaat voor interpretatie.  

Vaerewijck gaat in deze tentoonstelling de dialoog aan met kunstenaar Gert Scheerlinck die aan de hand van sculpturen en assemblages herinneringen en gebeurtenissen reconstrueert. Ook Scheerlinck vangt de toeschouwer in een web van onduidelijke betekenissen en creëert spanning in de heropbouw van zijn 'alledaagse' conversaties. 

Beide kunstenaars dagen de toeschouwer uit om beroep te doen op ons herinneringsvermogen. Ze roepen met hun werk gedachten op van vervlogen tijden en spelen in op de (her)beleving ervan. Zo ontstaat er een boeiend geheel van werken die ons vanuit hun historiek confronteren met het hier en nu. 

U bent van harte uitgenodigd op de vernissage van ‘Reminiszenz’ op  zaterdag 27 augustus, van 15u tot 21u

Galerie Martin Van Blerk
Mechelsesteenweg 28,

2018 Antwerpen


Earlier Event: May 12
MORE CANVAS, PLEASE.
Later Event: October 30
ARTIST TALK